Diverse om russetid

Har sett litt rundt og her har jeg skrevet med egne ord.

~ Alt om russ og russetiden ~

Russetiden starter tradisjonelt med en vrengefest i slutten av april, og varer frem til 17.mai. Akkurat når i april russetiden starter, varierer fra år til år, fordi kalenderåret er forskjellig hvert år, og det kan også variere fra skole til skole.

Det har etter hvert blitt veldig vanlig å starte russetiden langt tidligere enn i april, med russekroer og diverse fester og kåringer flere måneder i forveien. Det kommer som regel informasjon om dette god tid i forveien, og ofte har skolene egne sider på Facebook eller lignende som informerer om ulike arrangementer.

Og man får kun vært russ dersom man har fullført siste året på skolen enten i vg2 eller vg3, kommer ann på hvilken linje du går, og du kan bestemme om du vil være russ det siste året på skolen, eller året etter, når du har lærlingplass.

Det aller viktigste er nok at du er avhengig av å ha en form for russe-ID for å delta på de store russearrangementene. Disse utstedes kun én gang i livet, så det er viktig å tenke nøye igjennom hvilket år du vil være russ.

~ Må man være russ? ~

Russetiden er noe du helt selv bestemmer om du skal være med på, og det er ikke noe som skjer i skolens regi. Du står også fritt til å bestille russeklær og annet russeutstyr når du vil. Det er likevel tatt noen grep for å unngå at de som ikke er avgangselever skal være såkalte "snylteruss".

~ Kan man være russ to ganger? ~

Russetiden er tradisjonelt en feiring av endt skolegang, og skal derfor i utgangspunktet kun feires én gang.

~ Tips til en bra russetid ~

1. Meld ifra

Når du er på russetreff, meld alltid ifra til de du er sammen med hvor du går, særlig hvis du skak på toalettet eller går bort fra de andre. Hvis du da blir borte en stund kommer forhåpentligvis vennene dine til å begynne å lete etter deg.

Ha som en hovedregel at du aldri skal gå alene noen steder 

2. Ikke frys

Se ann hvordan værmeldingen er/blir før du legger ut på rulling eller treff  Mai er en ustabil værmåned i Norge, og det kan fort kaldt i russetiden. Frysing og alkohol er ikke en bra kombo, så om du ikke vil at immunforsvaret skal bli dårligere så kle på deg etter været. Det er vel ikke særlig gøy å ha influensa hele russetiden?

3. Lytt til kroppen

Hvis du føler deg trøtt, legg deg. Det er bedre å spare på kreftene og være opplagt til neste dag, enn å presse kroppen og være kjempesliten dagen etter. Det er ingen skam å snu.

4. Følg alltid loven

Tenk så dumt det er om du blir hindret i å reise til utlandet eller ikke får en jobb pga noe teit du gjorde i russetiden. Det vil lønne seg å være fornuftig.

Har jeg vært russ og hvilken farge?

Nei, det har jeg ikke, er russ i 2018, og er svartruss. Jeg gleder meg, men kan ikke ha for høye forventninger, for om jeg har det så kan det hende de punktene ikke blir oppnådd.

Hva tror du det morsomste er med russetiden, eller hva gleder du deg mest til?

Det morsomte jeg tror ved å være russ er nok å få vært med venner litt rundt omkring.

Det var alt for nå
Xoxo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Malin

Malin

17, Nannestad

Kategorier

Arkiv

hits